USERNAME DAN PASSWORD UNTUK MENGKONFIGURASI MODEM STREAMYX

Salam sume..ok kali ni aku nak kongsikan tips cane nak config modem u all sndri kat umah..nak tukar pass ke..ape ke…lau ade mslah pun,mmg ni lah cra nak perbaiki@set semula..kat bawah ni aku cume bg password dan username yg sering digunakan oleh TM tuk config modem2 tu.Aku harap ape yg aku konsikan ni boleh mmberi manfaat pde korng sume k..

  1. ZTE modem
    • IP Address: 192.168.1.1
    • Username: ADSL
      Password: expert03
    • Username: ZXDSL
      Password: ZXDSL
    • Username: admin
      Password: telekomst
  2. KASDA modem:
    • IP Address: 192.168.1.1
    • Username: admin
      Password: telekomst
  3. ArtNet modem:
    • IP Address: 192.168.1.1
    • Username: admin
      Password: telekomst
    • Username: admin
      Password: admin
    • Username: admin
      Password: password
  4. Triz modem:
    • IP Address: 192.168.1.1
    • Username: admin
      Password: aaaaaaaa
  5. Aztech modem:
    • IP Address: 10.0.0.2 OR 192.168.1.1
    • Username: admin
      Password: blank
    • Username: admin
      Password: password
    • Username: admin
      Password: admin
  6. Billion modem:
  7. Huawei modem:
    • IP Address: 192.168.1.1
    • Username: admin
      Password: admin
  8. Hyundai HSE-220 Modem:
    • IP Address: 192.168.1.1
    • Username: ADSL
      Password: ADSL
    • Username: admin
      Password: ADSL
    • Username: root
      Password: root
  9. Riger DB102:
    • IP Address: 192.168.1.1
    • Username: tmadmin
      Password: tmadmin
  10. TP-LINK MODEM / ADSL2 / ROUTER
11. D-LINK
-IP ADRESS:192.168.1.1
-Username:tmadmin
-Password:tmadmin

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: