CARA MELAJUKAN STREAMYX ANDA DI RUMAH

Salam sume..kali nie aku nk kongsikan mcmana nk lajukan streamyx anda yg kat umah tu.Aku dah try bnda ni dan mmg puas hati..laju gile..senang je..k..korang tgk baik2..n fhmkan btul2…ikut arahn yg aku bg nie..ternyata bnda nie mmg btul2 berbeza dr yg asl..x caye ke? try r dlu…sape yg dpt,tglkan lah komen korng ye…thanks.

1. Buka Firefox anda, dan taip kat address tu —-> about:config
2. Right click kat mana2 pastu select New -> Integer …… dan paste skrip berikut ———–> nglayout.initialpaint.delay ………….. pastu set 300
kalau tidak berpuas hati dgn 300.. boleh disetkan kepada —–> 0
kalau masih tidak suka dgn kelajuannya… cuba yg ini pula, type skali lagi —-> about:config
1. tengok config tu dan scroll down sampai jumpa skrip tersebut
network.http.pipelining
network.http.proxy.pipelining
network.http.pipelining.maxrequests
2. double click kat situ utk tukar false tu kepada true, contohnya –
network.http.pipelining – true
network.http.proxy.pipelining – true
network.http.pipelining.maxrequests – 30
3. pastu type skali lg —–> about:config dan select New -> Integer dan paste skrip tersebut —>
nglayout.initialpaint.delay
set kepada 0
restart firefox (tutup dan buka semula)
Selamat Mencuba!

2 Responses to CARA MELAJUKAN STREAMYX ANDA DI RUMAH

  1. insani berkata:

    mula2 tu rasa mcm laju,tp lama kelamaan jadi lambat semula😥

  2. laungansore berkata:

    hye…salah satu sebab mengapa ia lambat semula ialah,kemungkinan history dan cache anda penuh…cuba buang dan lihat semula

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: